Voelbaar contact met je diepste kern
Dit pad van (trans)persoonlijke groei heeft op alle vlakken mijn leven gelukkiger gemaakt. Heel waardevol voor mij was dat spiritualiteit hierin zo’n prominente plek kreeg. Spiritualiteit in de zin van voelbaar weer in contact komen met je diepste kern; het gevoel van liefde.

Ademwerk
Na mijn coachopleiding voelde het alsof ik mij verder mocht verdiepen in het werken met het lichaam. Gestuurd door mijn intuïtie ben ik daarna diverse vormen van energiewerk gaan volgen: reiki, energetische massage en de bewuste ademhaling (conscious breathwork). Door deze paden te volgen heb ik zoveel kunnen helen op het gebied van beperkende overtuigingen en emotionele/energetische blokkades. Met name heb ik mogen aankijken wat er onder mijn depressies en ongelukkig-zijn lag.


Na dit intensieve traject voel ik me nu op alle vlakken veel stabieler. Ik hol mezelf niet meer zo voorbij. Ik ben helderder over wat ik wel en niet wil, en kan dit ook beter communiceren. Daardoor voel ik me meer verbonden met mezelf en de mensen om me heen. Kortom, ik voel me nu veel steviger, rustiger en meer afgestemd op mezelf. En daardoor ook zoveel lichter, blijer en gelukkiger.

Genezen?
Ben ik nu helemaal ‘genezen’? Nee joh, mijn leven is nog steeds een dans van donker en licht. Maar daartussen is nu wel veel meer ruimte gekomen. Ruimte voor rust, vertrouwen, geluk, contact maken met wat ik nodig heb en dat mezelf geven
Steviger en stabieler, blijer en gelukkiger

Aan de buitenkant leek alles oké, maar van binnen begon ik me heel depressief te voelen. Het voelde alsof ik in een kooi vast zat. Met als gevolg continu pijn op mijn borst en paniekaanvallen. Toen uiteindelijk mijn relatie uitging, raakte ik voor mijn gevoel de bodem. Dat was het laatste zetje wat ik nodig had om me voor iets anders te openen.

Opleiding Transpersoonlijk Coachen
De workshops en de coachopleiding van het ICU, school voor transpersoonlijke groei en coaching, kwamen op mijn pad. Daar vond ik de plek om mijn pad van persoonlijke groei eindelijk te verdiepen.

Ik ontdekte wie ik was; een gevoelsmens, met liefde voor zachtheid, eerlijkheid en echt contact. Een vrouw met een verlangen naar ontwikkeling en verbinding. Alleen had ik dat goed verborgen onder dikke lagen van overtuigingen en overlevingsmechanismes. Maar daaronder is ‘wie ik ben’ nooit weggeweest, en langzaam begon ik wat stapjes uit de kooi te zetten. Ook kwam ik hier voor het eerst in aanraking met ademwerk.Mijn verdriet/depressie bleek een springplank

Op wilskracht volgde ik twee studies: eerst fotografie en daarna Ecologische Pedagogiek. Tijdens mijn stages werd ik vaak in het diepe gegooid. Hier liep ik al snel tegen mijn grenzen aan, wat resulteerde in overspannenheid. Ik kwam op 25-jarige leeftijd thuis te zitten met een burn-out. Ik zocht hulp bij een coachpraktijk, maar toch bleef er van alles onderhuids sluimeren. De coaching ging niet diep genoeg en inmiddels was ik enorm goed in overal omheen praten. Alles om maar weg te blijven van de diepere pijn. Uiteindelijk herpakte ik mijzelf en rondde ik mijn studie af tot pedagoog.

In rustiger vaarwater
Mijn leven leek in rustiger vaarwater te zijn gekomen. Ik kreeg een baan als woonbegeleider op een woongroep voor jongeren met een licht verstandelijk beperking en hun ouders. Intuïtief werken met mensen die zich verbaal niet altijd goed kunnen uiten, bleek mij goed te liggen. Ook had ik inmiddels een relatie, mijn eerste eigen huis en een leuk sociaal leven.Op wilskracht

Mijn reis

Mijn eigen praktijk
Wat ik zelf heb geleerd en ervaren gun ik iedereen. Om weer contact te maken met je ware zelf, voorbij alle belemmeringen. Dan heb je de sleutel in handen om al je problemen om te zetten in kansen, om te groeien en meer liefde in je leven te ervaren.
Het voelt zo goed om nu ook anderen te mogen begeleiden op hun pad van persoonlijke groei en bewustwording. Met als hoofdfocus werken met de adem. Waarbij ik reiki en alle andere kennis op de achtergrond meeneem.

 Je bent zo welkom in mijn praktijk Natuurlijk Anne.


 

Lees over ademwerk

Bekijk mijn aanbod