Vanaf het moment dat we geboren worden gaat onze eerste levensbehoefte over de ademhaling. Zonder die eerste adem, die eerste huil waardoor onze longen zich vullen met lucht, kunnen we het leven dat op ons staat te wachten niet tegemoet treden. 

Wanneer we spanning of angst ervaren stokt de adem en houden we deze vast. Waar we vreugde en plezier ontmoeten wordt ze grootser, voller en ontspannen. De adem is een bondgenoot tijdens het leven en altijd bij ons. Dus waarom zouden we haar niet beter willen leren kennen?


altijd bij ons in elk moment

de adem

Je adem is net als een aanraking altijd in het hier en nu. Je ademt immers niet gisteren of morgen. Je ademt vandaag, in dit huidige moment. De manier waarop je ademt en welk adempatroon je hebt, geven informatie die je kunt leren verstaan. Het is een brug naar dat wat onbewust in ons leeft.

Jezelf opnieuw leren kennen
Door de adem als spiegel te gebruiken kunnen we onbewuste delen in onszelf ontmoeten en daarmee onszelf leren kennen. Waar ons hoofd weleens wil misleiden is de adem een vast anker. De adem liegt niet. Ze laat onze binnenwereld zien, zonder oordeel. De adem raakt daarmee aan van binnenuit, waarbij we onszelf niet alleen op fysiek niveau, maar ook op mentaal, emotioneel en spiritueel niveau leren kennen. De adem laat zien wat er in ons leeft.
De adem als spiegel

Leer jezelf opnieuw kennen

Zie hier mijn aanbod & tarieven

In de ademsessies werken we met de verbonden ademhaling (concious breathwork). Dit wil zeggen dat de in- en uitademing aan elkaar verbonden zijn. De adem gaat door de mond waarbij we de nadruk leggen op de inademing. De uitademing is ontspannen. We nodigen de adem uit van borstgebied tot diep in de buik en bekkenbodem. 

Door deze manier van ademen uit te nodigen, geven we ruimte aan dat wat vaak (onbewust) gevoeld en gezien wil worden. Door met de adem aanwezig te blijven in jouw lichaam ontstaat er bewegingsvrijheid. Jezelf hier welkom heten geeft inzicht, ontspanning, ontlading en heling, waardoor eigen inzichten niet alleen begrepen, maar ook van binnenuit ervaren en gevoeld worden.  


Wat is verbonden ademhalen?

elk stukje van onszelf uitnodigen

Wanneer we keer op keer vluchten van onze binnenwereld en de gevoelens die daarbij horen, raakt ons systeem vervuild en blokkeren we. De adem reageert direct op zo’n ervaring. Precies in dat moment kunnen we, in ons lichaam met behulp van de ademhaling, contact maken met wie we zijn, waar we staan en wat er in ons gezien wil worden. Door vertrouwd te raken met je eigen adempatroon en te voelen dat ademwerk ruimte biedt, leer je te bewegen van verkramping en spanning naar ruimte en vertrouwen. Dit maakt dat de adem een stevig en krachtig anker is en een direct inzetbaar instrument in jouw eigen leven. Een leven waarin jouw eigen wijs-heid voelbaar is.Waarom een ademsessie?

Een ademsessie:
Brengt je direct in het hier en nu. Uit je hoofd, in je lijf.

Het helpt angst en trauma dat opgeslagen ligt in je lichaam los te laten.

Het geeft verlichting bij angst, stress, verdriet, woede en piekergedachten.

Het vergroot je bewustzijn, aanwezigheid, je geluk en vreugde.

Het verbeterd de kwaliteit van je slaap van verkramping naar vertrouwen

Ben jij je bewust van hoe je ademhaling op dit moment is? Is je ademhaling in het hier en nu? Waar voel je de warmte van je ademhaling in je lijf? Stroomt het vrij of zit het vast? Welke plekken worden er door jou (onbewust) vergeten en welke plekken omarm je? In een ademsessie onderzoeken we onder andere deze vragen.

Door bewust je eigen ademhaling te volgen, maak je een zachte en integere reis naar binnen. Je raakt aan en brengt beweging in dat wat je ervaart. Deze beweging ontstaat in het toestaan van zowel de in- als uitademing. Het komen en gaan. Blijven ademen is een bewust keuze om te blijven voelen, te blijven, vast te pakken en weer los te laten van dat wat er door jou heen beweegt. Vastpakken en loslaten van wat zich aandient in je binnenwereld, telkens weer. Adem verdiept en verbindt, altijd.

Ik zal je uitnodigen die reis met jezelf aan te gaan en de ruimte bieden die daarvoor nodig is. Het enige wat je nodig hebt is een beetje bereidwilligheid en nieuwsgierigheid naar jouw binnenwereld. Ik werk met de adem op een zachte manier en zonder druk. Ik ben van mening dat het niet bevorderlijk is ergens doorheen te vechten of te duwen. De adem doet het werk en ik volg haar tempo en dat van je lichaam.Een sessie bij mij

een zachte integere reis naar binnen

Zie hier mijn aanbod & tarieven

Als je veel tijd in je hoofd besteedt en daardoor onrust ervaart

Als je voelt dat je ademhaling vaker hoog (borst) zit dan laag (buik)

Als je de verbinding mist met de wijsheid van je lichaam en intuïtie.

Als je vastzit in een emotie zoals verdriet, wrok, angst, woede of frustratie en daar een verzachtende beweging in wilt brengen

Als je gestrest of overprikkeld bent en je hier graag ruimte voor zou willen maken

Als je je vaak moe voelt en je weinig energie ervaartVoor wie is een ademsessie geschikt?

Een ademsessie duurt van begin tot het eind zo’n 1,5/2uur en bestaat uit 3 fases: het voorgesprek, het verbonden ademgedeelte en de integratiefase.

Voorgesprek/Coaching
We beginnen de sessie met een moment van landen. Vanuit hier ontstaat er ruimte waarin je kan delen. Dit geeft een mooie opstart om ons te bewegen naar een intentie voor de ademsessie, waarbij jij richting geeft aan dat wat jij voor jezelf verlangd. Op deze manier werken we gerichter met de adem. Ik zal je hierin begeleiden.

Verbonden ademen
Wanneer de intentie is gezet is het tijd voor het verbonden ademen. Je neemt plaats op het matrasje waar je het jezelf fijn en gemakkelijk maakt. Langzaam zal de muziek je meenemen in de ademsessie. Gesteund door mijn begeleiding en stem maak jij een reis naar jouw binnenwereld. We werken op een zachte manier en volgen de intelligentie van jouw adem en lichaam.

Integratie fase
Na het gedeelte van het verbonden ademen volgt de integratiefase. In deze fase laat je de verbonden ademhaling los en keer je terug naar je eigen manier van ademen. Vanuit daar voel je rustig na. Ik blijf bij jou in dezelfde ruimte en laat je tijdens deze fase met rust. 

Tot slot: er zijn ook nog wat do's and dont's voor het moment voor de ademsessie en het moment na de ademsessie. Deze zal ik met je delen zodra de sessie is geboekt. 


Hoe ziet een ademsessie eruit?

een reis in 3 delen

Zie hier mijn aanbod & tarieven

Zij gingen jou voor

Vrouw (30), jeugdwerker

Ik heb best wel last van meningen van anderen over mij, daar worstel ik soms mee. Anne's aanraking bracht me in een diepe ontspanning. Ik vond het bijzonder hoe ze feilloos aanvoelde waar de spanning zat. Zo werd ik me ervan bewust dat mijn keel op slot gaat in situaties waarin ik het even niet meer weet. Voor mij voelde dit als gezien worden in waar ik mee zit. Ik kon er daarna heel open over vertellen, zonder me in te houden.
Met Anne voelde het heel vertrouwd. Ze straalt heel veel rust uit, luistert echt naar je en neemt daar ook de tijd voor. Het is gewoon fijn om samen met haar naar lastige dingen te kijken, zonder veel woorden. Ze geeft je het gevoel dat alles er mag zijn, dat het oké is.


Sandra (28), persoonlijk coach 

Als je voelt dat er iets niet klopt in je leven maar je weet niet goed wat, of als je sowieso niet zo’n prater bent, ben je bij Anne aan het goede adres. Ze is heel toegankelijk en invoelend en staat echt naast je. Ze biedt een veilige bedding waarin je haar alles kunt en wilt vertellen, op een heel ontspannen manier. Zelf laat ze ook haar kwetsbaarheid zien, waardoor je je nog meer op je gemak voelt. Ze helpt je onderzoeken en helder te krijgen wat je wilt veranderen, ook als je daar zelf nog helemaal geen ideeën over hebt.

Man (43)

Anne is heel lief en warm, ze komt soms bijna verlegen over, maar daaronder zit een dame die heel goed weet wat ze doet. Ze heeft de skills, de kunde, de wijsheid en de kracht om niet omvergeblazen te worden. Ondanks mijn schaamte heb ik me bij haar heel open en vrij gevoeld, ik kon alles op tafel leggen zonder dat het vreemd werd gevonden. Ze laat geen dingen van zichzelf meespelen, ze was er gewoon voor me. Professionele nabijheid, dat is de term die in me opkomt. Het is fijn dat ze zo lief en aardig is, maar dat ze ook de regie in handen houdt, daar heb ik echt veel aan gehad. Anne heeft echt draagkracht.

Vrouw (28)

Anne is heel empathisch en luistert goed. Ze is een veilige haven waar je je hart kunt uitstorten en tegelijkertijd werkt ze heel gestructureerd. Als je rondloopt met een hoofd vol problemen legt zij direct de vinger op de zere plek en kan ze heel helder verwoorden waar het probleem zit. Ik ken coaches die al 40 jaar in het vak zitten, maar Anne springt er voor mij uit omdat ze zo direct durft te zijn en er niet omheen draait. Ik denk dat ze als ervaringsdeskundige veel kan betekenen voor hoogsensitieve mensen die vastlopen in bijvoorbeeld onzekerheid of een laag zelfbeeld. 

Babette 

Anne is heel benaderbaar en invoelend, je voelt je helemaal veilig bij haar. Ze stelt wijze vragen en is niet sturend, zodat je echt je eigen antwoorden vindt. Ook werkt ze gestructureerd en doeltreffend bij haar weet ik gewoon dat ik echt resultaat zal behalen. Ik denk dat gevoelsmensen en mensen die niet zo van praten houden, zich sowieso heel thuis zullen voelen bij Anne. Maar ook als je veel in je hoofd zit, of de neiging hebt om erg hard voor jezelf te zijn, kan Anne je heel goed helpen om bij je gevoel te komen, mede via haar gerichte bodywork.

Verstuur  »

Laten we verbinden

Dag mooi mens,

Mijn naam is Anne en ik doe niets liever dan jou te helpen om op een rustige en veilige manier de verbinding te herstellen tussen jouw lichaam en geest.  Alles op jouw tempo. Twijfel je? Heb je nog een vraag? Stel ze gerust via onderstaand formulier.

Thank you!
We'll be in touch soon.