Verdwaald in de wereld

Verdwaald in de wereld
Mijn twee eeuwige metgezellen: faalangst/zelftwijfel en overprikkeling
Een groot deel van mijn leven heb ik enorm aan mezelf getwijfeld. Ik vergeleek mezelf erg met anderen en was altijd bang dat ik iets niet zou kunnen of niet genoeg talent had. Ik voelde me snel ontmoedigd, gedemotiveerd en niet op mijn plek. Contacten aangaan en onderhouden vond ik vaak ook ingewikkeld. Ik raakte snel overprikkeld en had dan weer veel tijd op mijn eentje nodig om tot mezelf te komen.

Geen contact met mijn lichaam, gevoel of intuïtie
Terugkijkend kan ik nu zien hoe ik telkens teveel hooi op mijn vork nam, niet naar mijn lichaam, gevoel of intuïtie luisterde, en steeds weer verzoop in mijn eigen negatieve gedachtes. Dat resulteerde in depressies en een burn-out.Totdat ik mijn hooggevoeligheid leerde omarmen!
In een intensief traject van persoonlijke groei heb ik geleerd om beter bij mezelf te blijven, mijn grenzen beter te bewaken en mijn (hoog)gevoeligheid te accepteren. De valkuilen daarvan kan ik nu beter herkennen. De pluspunten ben ik veel meer gaan waarderen, en die kan ik nu ook veel effectiever voor mezelf en voor anderen inzetten.
Maar dat is wel een hele reis geweest, met veel vallen en opstaan.


Voelbaar contact met je diepste kern
Dit pad van (trans)persoonlijke groei heeft op alle vlakken mijn leven gelukkiger gemaakt. Heel waardevol voor mij was dat spiritualiteit hierin zo’n prominente plek kreeg. Spiritualiteit in de zin van voelbaar weer in contact komen met je diepste kern; het gevoel van liefde.

Energiewerk
Gestuurd door mijn intuïtie ben ik mij daarna verder gaan verdiepen in diverse vormen van energiewerk: reiki en energetische massage. Door beide paden te volgen heb ik zoveel kunnen helen op het gebied van beperkende overtuigingen en emotionele/energetische blokkades. Met name heb ik mogen aankijken wat er onder mijn depressies en ongelukkig-zijn lag.


Aanbod

Reviews

Na dit intensieve 3-jarige traject voel ik me nu op alle vlakken veel stabieler. Ik hol mezelf niet meer zo voorbij. Ik ben helderder over wat ik wel en niet wil, en kan dit ook beter communiceren. Daardoor voel ik me meer verbonden met mezelf en de mensen om me heen. Kortom, ik voel me nu veel steviger, rustiger en meer afgestemd op mezelf. En daardoor ook zoveel lichter, blijer en gelukkiger.

Genezen?
Ben ik nu helemaal ‘genezen’? Nee joh, mijn leven is nog steeds een dans van donker en licht. Maar daartussen is nu wel veel meer ruimte gekomen. Ruimte voor rust, vertrouwen, geluk, contact maken met wat ik nodig heb en dat mezelf geven
Steviger en stabieler, blijer en gelukkiger

Aan de buitenkant leek alles oké, maar van binnen begon ik me heel depressief te voelen. Het voelde alsof ik in een kooi vast zat. Met als gevolg continu pijn op mijn borst en paniekaanvallen. Toen uiteindelijk mijn relatie uitging, raakte ik voor mijn gevoel de bodem. Dat was het laatste zetje wat ik nodig had om me voor iets anders te openen.

Opleiding Transpersoonlijk Coachen
De workshops en de coachopleiding van het ICU, school voor transpersoonlijke groei en coaching, kwamen op mijn pad. Daar vond ik de plek om mijn pad van persoonlijke groei eindelijk te verdiepen.

Ik ontdekte wie ik was; een gevoelsmens, met liefde voor zachtheid, eerlijkheid en echt contact. Een vrouw met een verlangen naar ontwikkeling en verbinding. Alleen had ik dat goed verborgen onder dikke lagen van overtuigingen en overlevingsmechanismes. Maar daaronder is ‘wie ik ben’ nooit weggeweest, en langzaam begon ik wat stapjes uit de kooi te zetten.Mijn verdriet/depressie bleek een springplank

Op wilskracht volgde ik twee studies: eerst fotografie en daarna Ecologische Pedagogiek. Tijdens mijn stages werd ik vaak in het diepe gegooid. Hier liep ik al snel tegen mijn grenzen aan, wat resulteerde in overspannenheid. Ik kwam op 25-jarige leeftijd thuis te zitten met een burn-out. Ik zocht hulp bij een coachpraktijk, maar toch bleef er van alles onderhuids sluimeren. De coaching ging niet diep genoeg en inmiddels was ik enorm goed in overal omheen praten. Alles om maar weg te blijven van de diepere pijn. Uiteindelijk herpakte ik mijzelf en rondde ik mijn studie af tot pedagoog.

In rustiger vaarwater
Mijn leven leek in rustiger vaarwater te zijn gekomen. Ik kreeg een baan als woonbegeleider op een woongroep voor jongeren met een licht verstandelijk beperking en hun ouders. Intuïtief werken met mensen die zich verbaal niet altijd goed kunnen uiten, bleek mij goed te liggen. Ook had ik inmiddels een relatie, mijn eerste eigen huis en een leuk sociaal leven.Op wilskracht

mijn reis

Bekijk hier mijn aanbod en/of lieve woorden

Mijn eigen praktijk
Wat ik zelf heb geleerd en ervaren via transpersoonlijke coaching en energiewerk, dat gun ik iedereen. Om weer contact te maken met je ware zelf, voorbij alle belemmeringen. Dan heb je de sleutel in handen om al je problemen om te zetten in kansen, om te groeien en meer liefde in je leven te ervaren. Het voelt zo goed om nu ook anderen te mogen begeleiden op hun pad van persoonlijke groei en bewustwording, via mijn praktijk Natuurlijk Anne.


 

Mijn opleidingen

Transpersoonlijk coachen
leerjaar 1,2 en 3

2017 - 2021

ICU NOW 

Reiki 1

Healing space

2021

Energetische massage
niveau 1

healing space

2021

Energetische massage
Advanced

healing space

2021

Reiki 2 

Healing space

 2021

Ademcoach i.o.

Lo Hermsen,
het holos huis

feb tm juni 2022

Mijn hart maak een sprongetje van:

Diepere verbinding
Hier en daar een beetje small talk vind ik heerlijk, maar waar ik echt van op ‘aan’ ga zijn de diepere gesprekken. Op een dieper niveau verbinding maken met anderen en alles om mij heen maakt mij blij en het laat me steeds meer zien hoe wij als mens met elkaar, de natuur en de levensenergie samenhangen. Hoe alles een geheel vormt en hoe we eigenlijk niet zonder elkaar kunnen.

Humor
Hoewel ik enorm van diepgaande gesprekken kan genieten en opbloeien, helpt het mij ook om de luchtige kant van mijzelf te blijven voelen. Ik moet daarom regelmatig lachen om mijn eigen gedachtes of hoe mijn leven verloopt. Juist de balans tussen diepgang en luchtigheid maakt mij blij.

Mijn moestuin
Ik ben helemaal verliefd geworden op mijn moestuin. Het geeft zoveel vreugde om iets te zien opbloeien van een zaadje tot een sterke plant. Wat eigenlijk ook symbool staat voor hoe wij als mens kunnen groeien met wat licht en liefdevolle aandacht. Om trouwens nog maar te zwijgen over hoe eigen geteelde groenten smaken; echt fantastisch! Het bezig zijn met mijn handen en voeten in de aarde geeft zoveel rust. En wanneer ik na veel geduld, liefde en aandacht, mijn eigen geteelde groenten in handen heb staat er een enorme glimlach op mijn gezicht!

 .

Laten we verbinden

Klaar voor een volgende stap?


Plan een vrijblijvende kennismaking